Käsityöyrittäjien valtakunnallinen yhteistyö sai alkunsa 23.10.2010 Facebook-ryhmänä ja Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 2015. Kymmenvuotispäivän kunniaksi yhdistys myöntää ensimmäiset kunniajäsenyydet yrittäjille, jotka vaikuttivat vahvasti yhteistyöorganisaation syntymiseen ja yksi heistä on Susanna Mattheiszen.

Mitkä asiat mielestäsi johtivat siihen, että yhteistä toimintaa haluttiin aloittaa?

Tästä mulla ei ole tarkkoja muistikuvia valitettavasti. Muistelen, että Otto Aanmaa oli jo tehnyt jonkun ryhmän Facebookiin, kun messuilla oli todennut käsityöyrittäjien kaipaavan vertaistukea yksinäisessä työssään.

Mikä oli sinun roolisi alkuvaiheessa?

Tein graafisia juttuja, suunnittelin logon, tein somemainontaa. Isoin panokseni varmasti oli ensimmäinen Käsityökortteli-myyntitapahtuma. Sain idean ikioman tapahtuman järjestämisestä, kun olin Kampissa Narinkkatorilla perusmarkkinoilla. Hoidin yksin koko tapahtuman järjestelyn ja sen jälkeen Käsityökorttelit ovatkin olleet jäsenten yhdessä vapaaehtoistyönä hoitamia. On ollut tosi suuri ilo nähdä, miten porukka lähti mukaan.

Susanna Mattheiszen, Susannan työhuone

Millaisena näet yhdistyksen merkityksen silloin ja millaisena nyt?

Alusta asti tärkeintä on ainakin minulle ollut vertaistuki ja verkostoituminen. En ole enää mukana yhdistyksen toiminnassa, mutta silloin kun olin, siitä porukasta muodostui tavallaan oma heimo, oma työyhteisö. Aina sai neuvoja, vinkkejä tai ihan vaan niitänäitä-juttuseuraa, kun sitä tarvitsi. Myös edullisemmat tapahtumien osallistumismaksut olivat minulle todella tärkeä etu.

Oletko edelleen mukana toiminnassa vai oletko syystä tai toisesta jossain muualla?

En ole ollut mukana enää pariin-kolmeen vuoteen. Yksityiselämäni tapahtumat ovat vieneet huomioni siinä määrin, että yritystoimintani on ollut todella pientä ja olenkin pikkuhiljaa lopettelemassa käsityöyrittäjyyttä kokonaan.

Susanna Mattheiszen (Susannan työhuone)

Kysymykset: Marianne Hongisto