Käsitöiden Tavaratalo – Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju

Facebook-sivu >>

Kauppaketjuun osallistuvissa kaupoissa on jokaisessa hieman erilaiset valikoimat.

Käsityökortteli – Kehräsaaren kauppa, Kehräsaari, Tampere, Facebook >>
Käsityökortteli Huittinen, Abc Huittinen, Facebook >>
TaavaNainen, Hakaniemen kauppahalli, Helsinki, Facebook >>
Ullakkopuoti, Lapinjärvi, Facebook >>
Lasistudio Jan Torstensson Oy, Sastamala, Facebook >>
Tarjan ompelukauppa, Peräseinäjoki, Facebook >>
Kesäkauppa Axel & Ida, Strömforsin ruukki, Loviisa, Facebook >>
SHOPPI Craft&Design Lapland, Levi, Facebook >>

Kauppaketjun tavaratalot kartalla, Google >>

Kauppaketjuun osallistuvista kaupoista löytyy useiden käsityöyrittäjien tuotteita.

TaavaNainen
Ullakko-tuotteet
Jussakka
HiiA
Lasistudio Jan Torstensson Oy
Mummon Wintti Oy
House of Simone
Nunnun
Paulanka
Helsingin Olkain Oy
Sirpa Luukkonen
ASMI
Kulkurin sydän


Käsitöiden tavaratalo vuonna 2021

Suomen Käsityöyrittäjät ry:n perustama Käsitöiden tavarataloketju risteilee ympäri Suomen ja näiltä sivuilta täältä facebookista löytyy tietoa ketjun kaupoista ja kenen tuotteita kussakin kaupassa myydään. Kauppoja, tuotteita, kampanjoita, poistopäiviä, lahjavinkkejä ja tapahtumia mainostetaan aktiivisesti Facebook-sivuilla.

Monien käsityöyrittäjien tärkeimmät myyntikanavat ovat erilaiset messut, tapahtumat ja myyjäiset – ja nyt ne on myös tältä keväältä suurelta osin peruttu. Nettitapahtumat ja nettikaupat korvaavat vain osittain messujen puutetta – tuotteiden ja niiden värien, mallien ja kokojen näkeminen on tärkeä osa käsitöiden kaupankäyntiä. Ostopäätös syntyy monen aistin summana. Tuotteita pääsee näkemään ja kokemaan kivijalkakaupoissa, mutta koska kaupat ovat pieniä, ei niillä ole varaa mainostaa isosti saati valtakunnallisesti ja siksi asiakkaat eivät niitä löydä. Käsitöiden tavarataloketju on perustettu paikkaamaan tätä puutetta.

Muutama sana turvallisuudesta:
Tarjolla on käsidesiä ja maskin käyttöä suositellaan.
Kivijalkakaupoissa on harvoin ruuhkaa ja turvavälejä pystyy pitämään hyvin.


Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry:n vuoden teema: Yhteistyö
Käsitöiden tavaratalo – Suomen Käsityöyrittäjien kauppaketju

Syksyllä 2020 Rile Norberg murehti käsityöyrittäjien kohtaloa; korona oli vienyt käsityöyrittäjiltä messut ja muut myyjäiset ja se tarkoitti monelle käsityöläiselle suuren siivun menettämistä elannostaan. Pian murehtiminen vaihtui kuitenkin ajatuksesi ja ajatus alkoi muotoutua selkeämmäksi visioksi. Näin ollen Rile alkoi kehittää ideaa Käsitöiden tavarataloketjusta, joka kattaisi koko Suomen. Pitkän matkan Skyttiläisenä Rilellä oli heti ympärillään laajat käsityöyrittäjien verkostot, sekä SKYT ry:n tuki ja apu idean eteenpäin viemiseksi. Hyvin nopealla aikataululla pystyssä olikin monen puodin kattava Käsitöiden Tavaratalo – Suomen Käsityöyrittäjien kauppaketju. Ensin Käsitöiden Tavaratalo-konseptin oli tarkoitus kattaa joulusesonki, mutta onkin nyt vakiinnuttamassa itsensä ympärivuotiseksi käsityöpuotien verkostoksi. Kauppaketjuun kuuluviin kauppoihin pääset tutustumaan täällä: https://www.facebook.com/kasitoidentavaratalo

Käsitöiden Tavaratalo on jälleen hieno esimerkki siitä, kuinka paljon enemmän yhdessä tehden voidaan saada aikaan. Taustajoukot ja samanhenkinen yhteisö on tärkeä voimavara meille kaikille. Mutta pitää myös muistaa, että yhteisö ja yhteistyöt ei pyöri itsestään, vaan ne toteutuvat juurikin siksi, että on ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan itsestään ja tekemään muiden eteen töitä.

Käsitöiden tavaratalo


Lehdistötiedote 22.10.2020, julkaisuvapaa.

AINA TALVI, EIKÄ KOSKAAN JOULUA – KÄSITYÖYRITTÄJÄT, KORONA JA PERUTUT MYYNTITAPAHTUMAT

Narniassa Valkea Velho pitää yllä ikuista talvea, jossa ei koskaan ole joulua. Korona uhkaa tehdä saman käsityöyrittäjille. Vai pelastaako perusteilla oleva Käsitöiden Tavaratalo – Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju käsityöläisten joulun?

Korona on iskenyt lukuisiin yrityksiin ja useiden alojen asioita on käsitelty laajasti julkisuudessa. Käsityöyrittäjien pärjäämisestä ei ole vielä paljoa ehditty puhua. Suomessa yksinyrittäjien määrä on kasvanut koko 2000-luvun ajan. Kaikista yrityksistä yksinyrittäjiä oli vuonna 2018 noin puolet ja koko työvoimasta yksinyrittäjien osuus oli noin 8% eli yli 200 000 henkilöä (12.3.2020 Harri Melin, sosiologian professori ja tutkimusjohtaja Työelämän tutkimuskeskus WRC:ssa) Käsityöyrittäjien määrää tästä joukosta ei tiedä ehkä kukaan, mutta paljon heitä on. Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry. yhdistykseen heistä kuuluu liki 300 jäsentä. SKYT ry on Suomen käsityöyrittäjien yhdistys. Se on yhteisö, jossa tarjotaan yhteistyötä, vertaistukea, työkavereita ja koulutusta sekä leveämpiä hartioita yhteisten asioiden hoitoon. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää suomalaisten käsityöyritysten toimintaedellytyksiä ja yhteistoimintaa. Yhdistys toimii koko Suomen alueella ja on poliittisesti, uskonnollisesti ja maantieteellisesti sitoutumaton.

Monien käsityöyrittäjien tärkeimmät myyntikanavat ovat erilaiset messut, tapahtumat ja myyjäiset – ja nyt ne kaikki on peruttu, tällä hetkellä marraskuun loppuun asti. Joulukuu sinnittelee joiltakin osin vielä pystyssä, mutta lähtevätkö ihmiset ostoksille tapahtumiin ja myyjäisiin, on kaikille arvoitus.

Nettitapahtumat ja nettikaupat korvaavat vain osittain messujen puutetta – tuotteiden ja niiden värien, mallien, kokojen näkeminen ja tunnustelu ja vertailu luonnossa, on tärkeä osa käsitöiden kaupankäyntiä. Ostopäätös syntyy monen aistin summana.

Joulu on monien käsityöyrittäjien tärkein sesonki, jolla eletään pitkälle hiljaisen talven yli. Nyt peruttujen messujen myötä koko joulumyynti ja käsityöyrittäjien yritykset, pajat, puodit ja shopit ovat vaarassa. Työhuoneilta ja ompelukoneista uhkaa sammua valot ja ahjoista tuli.

Tämä synkähkö visio sai Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry:n kuuluvan Rile Norbergin yhden illan murehtimisen jälkeen kehittelemään konseptin, jossa puhalletaan yhteen hiileen ja pelastetaan kaikkien joulu. Syntyi idea Käsitöiden tavarataloketjusta, jonka verkosto kulkisi halki Suomen. Ajatus on, että kaikki kynnelle kykenevät SKYT ry:n jäsenten käsityöpuodit ja -myymälät ottavat myyntiin toisten käsityöläisten tuotteita tai jäsenet perustavat yksin tai yhdessä marras-joulukuuksi popup-myymälöitä, joissa on myynnissä ko. tuotteita höystettynä esim. paikallisilla jouluherkuilla. Käsityöläiset ahkeroivat entiseen malliin tuotteita sesonkiin ja kauppaketjun avulla asiakkaat pääsevät niitä katsomaan, hypistelemään ja ostamaan halki Suomen. Tehdään yhdessä mahdolliseksi käsin tehty joulu ja annetaan lahjaksi suomalaista.

Asiassa on edetty melko nopealla aikataululla ja perusteilla olevaan Käsitöiden Tavaratalo – Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju-konseptiin on ilmoittautunut mukaan jo lukuisa määrä puoteja ja shoppeja ympäri Suomen ja lisäksi suunnitteilla ja perusteilla on useita pop up-kauppoja. Käsityöläisten kädet käyvät ja myyntitavarat matkaavat ympäri Suomen, vielä ei joulusta ole luovuttu.

Lisätietoja, kuvia, haastattelu pyyntöjä yms. voi kysyä suoraan
Rile Norberg, rile@ullakkotuotteet.com tai puhelimitse 0400-468976
Taava Ahonniska, taavanainen@gmail.com tai puhelimitse 040-7080905

Käsitöiden Tavaratalo - Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju

Käsitöiden Tavaratalo - Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju