Käsitöiden Tavaratalo – Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju

Facebook-sivu >>

Kauppaketjuun osallistuvissa kaupoissa on jokaisessa hieman erilaiset valikoimat.

Käsityökortteli – Kehräsaaren kauppa, Kehräsaari, Tampere, Facebook >>
TaavaNainen, Hakaniemen kauppahalli, Helsinki, Facebook >>
Ullakkopuoti, Lapinjärvi, Facebook >>
Ossuuskunta AittaPuttiikki, Oulu, Facebook >>
Lasistudio Jan Torstensson Oy, Sastamala, Facebook >>
Pop up Joulukatu, Vihti, Facebook >>
Shoppi, Levi, Facebook >>
Taito-Valpuri, Raisio, Facebook >>
Maheka Oy, Tampere, Facebook >>
Lahjanurkka / Matkailupalvelu Eräpäivä Oy, Pop up, Parkano, Facebook >>
Tarjan ompelukauppa, Peräseinäjoki, Facebook >>
Paulanka, Pop up, Lestijärvi, Facebook >>
Yläkaupungin Joulukauppa, Jyväskylä, Facebook >>
UB Design / Somaosa, Pop up, Kajaani, Facebook >>
Ruokosuon Torppa, Konginkangas, Facebook >>
Sahalahden Pajapirtin Pop up-myymälä, Puumala,

Kauppaketjun tavaratalot kartalla, Google >>

Kauppaketjuun osallistuvista kaupoista löytyy useiden käsityöyrittäjien tuotteita.

TaavaNainen
Ullakko-tuotteet
Jussakka
Sanski
HiiA
Lasistudio Jan Torstensson Oy
Tmi Mari Hennola
VIRTA
Mummon Wintti Oy
House of Simone
Chas
Meimi design
The Lumous Story
Over the house
Unelmien UniKoru
Tarjan ompelukauppa
Tuuni Turula design
Maheka Oy
INB design
Karoli Oy
Ullekas
Kenkiks
susan design
Paulanka
Helvie
Venka&Vinka
Helsingin Olkain Oy
Ihania
Loruloimi Ky
Silvart
Made by Hannele Rusila
Napikas


Lehdistötiedote 22.10.2020, julkaisuvapaa.

AINA TALVI, EIKÄ KOSKAAN JOULUA – KÄSITYÖYRITTÄJÄT, KORONA JA PERUTUT MYYNTITAPAHTUMAT

Narniassa Valkea Velho pitää yllä ikuista talvea, jossa ei koskaan ole joulua. Korona uhkaa tehdä saman käsityöyrittäjille. Vai pelastaako perusteilla oleva Käsitöiden Tavaratalo – Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju käsityöläisten joulun?

Korona on iskenyt lukuisiin yrityksiin ja useiden alojen asioita on käsitelty laajasti julkisuudessa. Käsityöyrittäjien pärjäämisestä ei ole vielä paljoa ehditty puhua. Suomessa yksinyrittäjien määrä on kasvanut koko 2000-luvun ajan. Kaikista yrityksistä yksinyrittäjiä oli vuonna 2018 noin puolet ja koko työvoimasta yksinyrittäjien osuus oli noin 8% eli yli 200 000 henkilöä (12.3.2020 Harri Melin, sosiologian professori ja tutkimusjohtaja Työelämän tutkimuskeskus WRC:ssa) Käsityöyrittäjien määrää tästä joukosta ei tiedä ehkä kukaan, mutta paljon heitä on. Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry. yhdistykseen heistä kuuluu liki 300 jäsentä. SKYT ry on Suomen käsityöyrittäjien yhdistys. Se on yhteisö, jossa tarjotaan yhteistyötä, vertaistukea, työkavereita ja koulutusta sekä leveämpiä hartioita yhteisten asioiden hoitoon. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää suomalaisten käsityöyritysten toimintaedellytyksiä ja yhteistoimintaa. Yhdistys toimii koko Suomen alueella ja on poliittisesti, uskonnollisesti ja maantieteellisesti sitoutumaton.

Monien käsityöyrittäjien tärkeimmät myyntikanavat ovat erilaiset messut, tapahtumat ja myyjäiset – ja nyt ne kaikki on peruttu, tällä hetkellä marraskuun loppuun asti. Joulukuu sinnittelee joiltakin osin vielä pystyssä, mutta lähtevätkö ihmiset ostoksille tapahtumiin ja myyjäisiin, on kaikille arvoitus.

Nettitapahtumat ja nettikaupat korvaavat vain osittain messujen puutetta – tuotteiden ja niiden värien, mallien, kokojen näkeminen ja tunnustelu ja vertailu luonnossa, on tärkeä osa käsitöiden kaupankäyntiä. Ostopäätös syntyy monen aistin summana.

Joulu on monien käsityöyrittäjien tärkein sesonki, jolla eletään pitkälle hiljaisen talven yli. Nyt peruttujen messujen myötä koko joulumyynti ja käsityöyrittäjien yritykset, pajat, puodit ja shopit ovat vaarassa. Työhuoneilta ja ompelukoneista uhkaa sammua valot ja ahjoista tuli.

Tämä synkähkö visio sai Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry:n kuuluvan Rile Norbergin yhden illan murehtimisen jälkeen kehittelemään konseptin, jossa puhalletaan yhteen hiileen ja pelastetaan kaikkien joulu. Syntyi idea Käsitöiden tavarataloketjusta, jonka verkosto kulkisi halki Suomen. Ajatus on, että kaikki kynnelle kykenevät SKYT ry:n jäsenten käsityöpuodit ja -myymälät ottavat myyntiin toisten käsityöläisten tuotteita tai jäsenet perustavat yksin tai yhdessä marras-joulukuuksi popup-myymälöitä, joissa on myynnissä ko. tuotteita höystettynä esim. paikallisilla jouluherkuilla. Käsityöläiset ahkeroivat entiseen malliin tuotteita sesonkiin ja kauppaketjun avulla asiakkaat pääsevät niitä katsomaan, hypistelemään ja ostamaan halki Suomen. Tehdään yhdessä mahdolliseksi käsin tehty joulu ja annetaan lahjaksi suomalaista.

Asiassa on edetty melko nopealla aikataululla ja perusteilla olevaan Käsitöiden Tavaratalo – Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju-konseptiin on ilmoittautunut mukaan jo lukuisa määrä puoteja ja shoppeja ympäri Suomen ja lisäksi suunnitteilla ja perusteilla on useita pop up-kauppoja. Käsityöläisten kädet käyvät ja myyntitavarat matkaavat ympäri Suomen, vielä ei joulusta ole luovuttu.

Lisätietoja, kuvia, haastattelu pyyntöjä yms. voi kysyä suoraan
Rile Norberg, rile@ullakkotuotteet.com tai puhelimitse 0400-468976
Taava Ahonniska, taavanainen@gmail.com tai puhelimitse 040-7080905

Käsitöiden Tavaratalo - Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju

Käsitöiden Tavaratalo - Suomen käsityöyrittäjien kauppaketju