Suomalaisen Käsityön Päivä 23.10.

Suomalaisen Käsityön Päivä 23.10.

Kirjottuja lintuja puussa

Kuvassa Siniaivinan kirjontatyö

KÄSITYÖ on tekemistä, kokeilua, ajanvietettä, epäonnistumista, purkamista, onnistumista,  kehittymistä… Se tarjoaa laajan kirjon mahdollisuuksia monipuolisine tekniikoineen ja materiaaleineen.

Toiset löytävät siitä hyvän harrastuksen, toisille se toimii parantavana terapiana ja joillekin siitä muodostuu leipätyö. Käsillä tekeminen auttaa pitkäjänteisyyden kehittymistä, tekemisen tuloksena syntyy konkreettisia omin käsin valmistettuja esineitä ja siitä on apua arjen pienissä ongelmissa. Käsillä tekemisen vaikutusta aivojen toimintaan on tutkittu ja todettu, että se kehittää luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Kahdella kädellä tekeminen aktivoi molempia aivopuoliskoja parantaen aivopuoliskojen yhteistyötä.

Suomalainen käsityökulttuuri on osa kansanperinnettämme. Käsityön tekemisellä on mahdollista säilyttää ja kehittää tuotteiden valmistuksen perustaitoja. Tätä arvokasta perintöämme on syytä arvostaa ja vaalia tarjoamalla mahdollisuuksia harrastamiseen sekä ammatilliseen kouluttautumiseen.

Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry kutsuu kaikki käsitöitä arvostavat henkilöt ja yhteisöt mukaan juhlimaan Suomalaisen Käsityön Päivää lokakuun 23. päivänä, jolloin yhdistyksemme toiminta sai alkunsa.