Tapahtumien yleiset ehdot

Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry:n järjestämien Käsityökortteli -tapahtumien yleiset sopimusehdot 1.3.2016 alkaen. Muokattu 1.5.2019

Kullekin tapahtumalle voi lisäksi olla tapahtumakohtainen ohje, joka julkaistaan foorumilla ja paikkakartan mukana sähköpostitse.

1. OSALLISTUJAT JA TUOTTEET
Käsityökortteli-tapahtumiin voi osallistua vain Käsityökorttelin jäsenyritykset. Kaikkien myyntituotteiden tulee täyttää Käsityökorttelin tuotekriteerit. SKYTin hallituksen tapahtumaan valitsemalla vastuuhenkilöllä on oikeus poistaa muut myyntituotteet sekä sellaiset, jotka voivat olla vaaraksi tai häiriöksi toisille jäsenyrityksille ja/tai yleisölle.
Tuotteissa ja myyntipaikalla saadaan mainita vain jäsenyrityksen ja hänen edustajiensa toiminimi, sivutoiminimi ja tuotemerkkejä. Jäsenyritys saa jakaa vain omia esitteitään vain omalla myyntipaikallaan.
Myyntipaikkaa ei saa purkaa eikä tyhjentää ennen virallisen purkuajan alkamista.

2. ILMOITTAUTUMINEN JA MYYNTIPAIKAN VARAUS
Myyntipaikka varataan jäsenyritykselle, kun tapahtuman maksu on maksettu kokonaisuudessaan SKYTin verkkokaupassa. Jäsenyritys ei ole oikeutettu ilman tapahtuman vastuuhenkilön lupaa vuokraamaan tai luovuttamaan edelleen myyntipaikkaansa tai sen osaa.

3. MYYNTIPAIKKOJEN SIJOITUS
Tapahtuman vastuuhenkilö määrää myyntipaikkojen lopullisen sijainnin. Paikkakartta julkaistaan SKYT-foorumilla ennen tapahtuman alkua. Kartta lähetetään myyntipaikan varanneille jäsenyrityksille myös sähköpostilla.

4. PERUUTUKSET JA SOPIMUKSEN PURKAMINEN
Mikäli jäsenyritys peruuttaa osallistumisensa, yritetään hänen paikalleen löytää toinen jäsenyritys, ensisijaisesti huomioiden peruutuspaikkoja jonottavat. Mikäli tämä ei onnistu, on hänen maksettava 50 % vuokrasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin neljää (4) viikkoa ennen tapahtumaa, on vuokra maksettava kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisena vastuuhenkilön sähköpostiin.

LISÄYS SOPIMUSEHTOIHIN 29.3.2021 (voimassa vuoden 2021 loppuun) Osallistumisen voi perua ja osallistumismaksu palautetaan kokonaisuudessaan osallistujan läsnäoloa vaativissa tapahtumissa, mikäli sairastuminen estää tapahtumaan osallistumisen. Paikan ostanut toimittaa sairauslomatodistuksen, tai koronatestin tuloksen, yhdistyksen hallitukselle.

5. NÄYTTEILLE ASETTAMINEN JA MYYNTIPAIKKA
Jäsenyrityksen edellytetään rakentavan paikkakartan osoittamalle paikalle asianmukaisen myyntipaikan. Tapahtuman vastuuhenkilöllä on oikeus myös tapahtuman aikana puuttua häiritseviksi osoittautuneisiin epäkohtiin.
Jäsenyritys on velvollinen huolehtimaan myyntipaikkansa siisteydestä tapahtuman aikana ja siivouksesta myyntipaikkansa purkamisen jälkeen.

6. PALO- JA MUU TURVALLISUUS
Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassa olevia paloturvallisuusohjeita. Myyjien tupakointi on sallittua vain myyntialueen ulkopuolella. Koneita ja muita teknisiä välineitä käytettäessä on noudatettava työturvallisuuslain ja -asetuksen vaatimuksia. Toriteltoissa tulee olla riittävät painot tuulenpuuskien varalta. Vastuuhenkilön käskystä on teltat purettava välittömästi alueen turvaamiseksi (esim. trombivaara).

7. VAKUUTUKSET JA YLEINEN JÄRJESTYS
Kaikkia SKYTin hallituksen valitseman vastuuhenkilön antamia ohjeita tulee noudattaa tapahtuman aikana.
Vastuuhenkilö huolehtii yleisestä järjestyksestä näyttelyalueella. Jäsenyrittäjä on myös velvoitettu puuttumaan vaaratilanteisiin niitä havaitessaan. SKYT/vastuuhenkilö ei vastaa tavaroiden, rakenteiden tms. mahdollisesta vioittumisesta tai katoamisesta eikä myöskään myyntipaikalla tapahtuvista tapaturmista.
Jäsenyrityksen on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- sekä muista vakuutuksista.

8. YLIVOIMAISET TILANTEET, FORCE MAJEURE
SKYT ei ole vastuussa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä tai muusta ennalta arvaamattomasta syystä, jota SKYT/vastuuhenkilö ei olisi voinut estää mahdollisimman huolellisesti menetellessäänkään.

9. YLEISET MÄÄRÄYKSET
SKYT pidättää itselleen oikeuden Käsityökorttelin peruuttamiseen tai siirtämiseen toiseen ajankohtaan, ellei tätä Käsityökorttelia SKYTin ilmoittamilla perusteilla voida toimeenpanna edellä mainittuna aikana. SKYT palauttaa SKYTistä johtuvasta syystä peruutetun Käsityökorttelin suoritetut paikkavuokrat. Jäsenyritys sitoutuu noudattamaan näitä sopimusehtoja sekä niiden täydennykseksi annettuja ohjeita. Jäsenyritys on vastuussa mahdollisesti aiheuttamistaan vahingoista. SKYTin ja jäsenyrityksen väliset riitaisuudet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Käytössä olevat maksutavat

Skyt ry:n verkkokaupassa maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puh: 020 718 1830
www.paytrail.com

Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikäli haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.

PANKKIMAKSUT
Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Paytrail tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa tilisiirtolomakkeella.

LUOTTOKORTTIMAKSUT
Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard – ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode – ja American Express SafeKey -todentamispalvelut.

Paytrail näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

MOBIILIMAKSUTAVAT
Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay, Masterpass ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo
Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot

MobilePay
Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla: mobilepay.fi/asiakastuki/ehdot

Masterpass
Maksuehdot ovat tarjolla Masterpassin sivuilla: masterpass.com/assets/pdf/masterpassoperatingrules.pdf

Siirto
Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:
OP:n yleiset euromaksuehdot
Siirto-palvelun käyttöehdot Nordealla
Siirto-palvelun käyttöehdot S-Pankissa