1.4.2018 00:17

Havainnekuva uudelleen suunnitellusta Guggenheim-museosta.
Havainnekuva uudelleen suunnitellusta Guggenheim-museosta.

Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry ilmoitti tänään että se on maksanut Guggenheim-hankkeesta puuttuneet 35 miljoonaa euroa. Jäseniltä saaduilla lahjoituksilla raha saatiin kasaan alle kahdessa vuodessa.

–  Kyllä tässä on aika monta villasukkaa, käsilaukkua, keppihevosta, korua, henkseliä ja ties mitä saanut myydä jotta tuo summa saatiin kasaan, mutta ei voi kuin hattua nostaa suoritukselle, yhdistyksen rahoituspäällikkö Arttu-Pekka Rilli kertoo.

–  Mielestämme taideteokset kuuluvat täydellisesti käsityöläisyyden piiriin ja halusimme auttaa projektia.

Museo rakennetaan suunnitellusti Helsingin Etelärantaan ja käsityöyrittäjien panostus tullaan näkemään myös uudelleen suunnitellussa ulkoasussa. Pintamateriaaleina tullaan käyttämään mm. kierrätyskankaita, muotoilusavea, kipsiä, villaa ja lukuisia muita käsitöiden arvokkuutta korostavia elementtejä. Rakennuksen katolle tullaan myös rakentamaan Suomen suurin kukkopilli, käsityönä tietenkin.

–  Mikä olisikaan hienompi symboli suomalaiselle käsityölle kuin kukkopilli, Arttu-Pekka Rilli sanoo ja lisää vielä, että rakennuskustannuksissakin tullaan säästämään koska kymmenet vapaaehtoiset yhdistyksessä ovat lupautuneet auttamaan rakennustöissä.

–  Totta kai meille käsityöläisille varataan rakennuksesta noin kolmasosa, jonne voimme pystyttää myyntikojuja sekä työpajoja ja täten saamme sijoituksemme vuosien saatossa takaisin, A-P Rilli myöntää.

Helsingin Guggenheim-museo valmistuu arviolta vuonna 2020. Rakennuspäätöksestä ei voi valittaa.

Lisätietoja SKYT ry:n rahoituksesta:

Rahoituspäällikkö, SKYT ry
Arttu-Pekka Rilli
a-p.rilli@skytry.fi