Suomalaisen Käsityön Päivä 23.10.

Suomalaisen Käsityön Päivä 23.10.

23.10. on Suomalaisen Käsityön Päivä, koska suomalainen käsityö ansaitsee oman päivänsä. Päivän kunniaksi julkistetaan vuoden 2018 Positiivisin Käsityöyrittäjä ja Vuoden Tuote, jotka valitaan yleisöäänestyksellä. Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä 21.10.2018 mennessä!

Äänestä ja voita 100 euron lahjakortti ehdokkaana oleviin yrityksiin »

 

Positiivisin Käsityöyrittäjä 2018 -ehdokkaat

Positiivisin Käsityöyrittäjä -ehdokas: Marjaana LaajakoskiMarjaana Laajakoski
Helsingin Olkain Oy:n juuret ulottuvat 1930-luvulle. Marjaana Laajakoski siirtyi sen yrittäjäksi v. 2013 ja yritys muutti Nurmijärvelle.

Marjaanan positiivisuus ilmenee toisaalta rohkeutena viedä perinteisen yrityksen tuotekehittelyä eteenpäin, toisaalta kunnioituksena sen juuria kohtaan. Hän on aktiivinen vastuunkantaja yhdistyksemme toiminnassa ja aina valmis kannustamaan muita yhdistyksen toimijoita.

www.olkain.fi

Positiivisin Käsityöyrittäjä -ehdokas: Susan RuokolainenSusan Ruokolainen
Susan Ruokolainen on oululainen ompelualan yrittäjä. Hänen ILOinen KettuLiini –yrityksensä on viisi vuotta vanha.

Susanin positiivisuuden salaisuus on elämänasenne – hymyyn vastataan hymyllä ja hyvän annetaan kiertää. Sisu on mun supervoima – siinä Susanin motto.

Yrittäjän työn parhaimpana puolena hän pitää vapautta valita yrityksensä tuotteet ja kuosit sekä niiden valmistuksen ja markkinoinnin.

www.iloinenkettuliini.fi

Positiivisin Käsityöyrittäjä -ehdokas: Hannele RusilaHannele Rusila
Hannele on valmistanut perinnehenkisiä kudonnaisiaan 22 vuotta Pohjois-Karjalassa Tuupovaarassa.

Positiivisuutensa lähteeksi hän kertoo sekä karjalaisen verenperinnön että iän mukanaan tuoman elämänkokemuksen. Yritystoiminnassa positiivisuus merkitsee sitä, että periksi ei anneta vaan etsitään uusia ratkaisuja eteen tulleisiin ongelmiin.

”Kun positiivisuus on tauolla, laskee verenpaine entisestään ja mököttämiseksihän se menee” kertoo yrittäjä.

www.hannelerusila.fi

 

Vuoden 2018 Tuote -ehdokkaat

Vuoden 2018 Tuote -ehdokas: HaliviittaHaliviitta – Arctic Queen
Patentoitu haliviitta kutsuu halaamaan. Haliviitoissa on kainalon alla aukot halaajan käsille. Halireiät myös hoikentavat ja antavat uuman. Haliviitta on terveysvaikutteinen hyvän mielen vaate

Facebook-sivu

Vuoden 2018 Tuote -ehdokas: HeijastinRannekeHeijastinRanneke – Kirjosilta
Heijastin kuin koru – tarpeellinen, toimiva, ajaton, kaunis, moderni ja kuitenkin perinteinen. Voiko tuotteelta enää muuta toivoa?

www.kirjosilta.fi

Vuoden 2018 Tuote -ehdokas: SomelasseSomelasse – Design Arja Aalto
Koivuvanerista valmistettu selailu- ja lataustuki on suomalaista käsityötä ekologisella sydämellä. Tyylikäs teline on omiaan videoiden, nettipuheluiden, webinaarien ja muiden vastaavien katseluun, sillä laite pysyy helposti juuri sopivassa katselukulmassa.

designarjaaalto.fi